Lada történelme a 60-as évekhez vezethető vissza, amikor egy autógyár nyílt meg a kommunista Oroszország és Olaszország közötti közös vállalat részeként. A Volga-ra épült, a gyár kiváltotta egy közeli olasz-kommunista nevű város Toglietti gyors fejlődését, aki végül nőtt a növény köré, kis ipari közösséget alkotva.

Waz Lada története

A Fiat modellek voltak a korai Ladas alapjai, akik “népi autónak” szánták őket. A Fiat 124 platformját úgy alakították ki, hogy megfeleljen az orosz vezetési feltételeknek, a nulla Celsius-nál alacsonyabb és a durva terepen. A masszív konstrukció elérése érdekében a külső karosszéria keményedett, a teljes földfelület megnövekedett, és az alumínium fékeket hátul felszerelték. A motort egy újabb kialakítás váltotta fel, amely egy felső vezérműtengelyt működtetett. Furcsa módon a Fiat által soha nem használt motor, amely jobb volt, mint a Fiat modellek.

Hideg volt a fő oka a motor meghibásodásának Oroszországban, és óvintézkedéseket tettek, hogy elkerüljék a “kellemetlenségeket”, mint elakadni a semmi közepén, kevés esélye a túlélésre. Így egy segéd kézi üzemanyag-szivattyút szereltek fel, valamint egy indító fogantyút a hirtelen akkumulátor-veszteség fedésére.

A Lada, mint általában gondolják, nem autógyártó, hanem az autós gyártó orosz gyártójának védjegye. Amint maga a név is sugallja, a Lada autók egyszerűnek és hosszútávon épültek, hasonlóan az Eastpak számára a hátizsákokhoz. Az első Fiat-modellek közé tartoznak a szedánok (VAZ 2101) és az állomáskocsik (VAZ 2102), amelyeket később luxusvezérlések, például a VAZ 2103 bevezetésével követtek, kettős fényszórókkal és egy továbbfejlesztett 1,5 literes benzinmotorral.

Az 1980-as évek idején Lada már újabb és újabb modelleket fejlesztett ki. A design-fejlesztés nagyszerű példája volt a Niva, amelyet 1978-ban adtak ki. A modell gyorsan megszerezte az oroszok csodálatát az új karosszériával, az összkerékhajtású rendszerrel és az erőteljes 1,7 literes motorral.

Számos javítás történt a korábbi modellekkel szemben, majd a Sputnik kiadása után, egy 3 ajtós hatchback, amelyet később Samsara váltott át. Az újabb Ladas fejlesztése olyan német gyártókkal, mint például a Porsche-szel folytatott együttmûködésben részesült, akikkel az égéskamrák javítására törekedtek.

Néhány ilyen modell, mint például a VAZ 2105 és a 2107, a Zhiguli néven ment keresztül, amely később a “gigolo” szóhoz való hasonlóság miatt leesett. A termelés addig folytatódott, amíg a gyár kénytelen volt elhalasztani az új 110 tartományát a kommunista rendszer esése után.

A 90-es évek modelljei közé tartozik a Gnom, egy mikroautó közel a Nissan Micra-hoz a megjelenés és a 92-es Natacha sportos kupé. Úgy tűnik, hogy a Lada más autógyártókkal összehasonlítva működött föld alatt, de sikerrel folytatta tevékenységét a világ más részein, például Ázsiában és Dél-Amerikában.

Jelenleg egy nagyobb csoport része a Renault és a Nissan mellett, a Lada gyors ütemben halad az orosz gazdaságban, amely jelenleg virágzik, részben a gépjárműiparban. Néhány nagy tranzakciót követően, amelyek magukban foglalják a Lada részvényrészesedését, Oroszország szinte több mint egy éjszakára fordult a világ leggyorsabban növekvő autópiacaiba. A vállalati becslések szerint a gondozási szolgáltatások hamarosan meghaladják a német piacon regisztrált értékeket.

A komplex átszervezési folyamatban a Lada tervezi, hogy megduplázza az oroszországi értékesítését, és 2015-re újra bevezeti a világot. Eközben az orosz gyártó a jelenlegi Samara 2 Samara 2 3 ajtós és az 5 ajtós hatchback, a Kalina, a Priora és a Porsche együtt kifejlesztett Silhouette.

VIN A Waz Lada száma megtalálható itt.
Ne feledje, hogy vásárlás előtt ellenőrizze a jármű történetét. Ehhez írja be a VIN szám Waz Lada alábbi:

Forrás: autoevolution.com